fbpx
Окупація Криму

Жителі Криму скаржаться на щоденне зростання цін

Жителі Кримського півострова почали скаржитися на щоденне зростання цін. За словами покупців у магазинах Криму, вони змушені носити із собою калькулятори і щотижня стежити за мінливим коефіцієнтом гривні до рубля. Про це повідомляє «Цензор.НЕТ».

Кілька днів тому незаконна кримська влада в черговий раз повідомила про зміну коефіцієнта перерахунку цін з гривень на рублі. До слова, ще три тижні тому мешканці Кримського півострова орієнтувалися на курс 3,8 рубля за 1 гривню, а вже тиждень тому – курс став 3,1 до гривні. На сьогоднішній день коефіцієнт знизився до позначки 2,8 рублі за гривню.

Ця тенденція може говорити про те, що магазини просто не хочуть продавати товари в рублях, так як свою продукцію вони купували не в цій валюті. Саме з цієї причини коефіцієнт перерахунку з кожним днем стає все нижчим і нижчим. Крім цього торговці скаржаться, що нереально щотижня перераховувати тисячі позицій товару і виставляти на товар нові цінники. Безліч великих супермаркетів Сімферополя взагалі перестали вивішувати цінники в рублях і залишили тільки в гривні.

Торкнулися постійні коливання курсу рубля і комунальних республіканських підприємств. «Кримтролейбус» відмовився друкувати на квитках ціну в рублях.

За словами місцевих журналістів, деякі торговці, крім постійного оновлення курсу, часто піднімають ціни в гривнях. Приміром, на півострові різко збільшилася вартість м’яса. Якщо недавно за вирізку потрібно було віддати 65-70 гривень, то вчора за неї вже просили 85-90 гривень. А наступного тижня ціну обіцяли підняти взагалі до 100 гривень за кілограм.

У середньому ціни на півострові піднялися на 15-30%. І це не стосується певних послуг. Служба статистики Криму представила дані, які говорять про те, що подорожчання виглядає не настільки істотним.

Читайте також: