fbpx
Політика

Влада повинна працювати на випередження наступних кроків Росії, – А. Гриценко

 Влада повинна запобігти сепаратистському заколоту в Одесі – А. Гриценко.

  Влада повинна запобігти спробі вчинити сепаратистський заколот в Одесі за донбаським сценарієм. Про це сказав народний депутат Анатолій Гриценко, передає УНН з посиланням на прес-службу політика.

 “Влада має працювати на випередження найочевидніших наступних кроків Росії. Заколот інфільтрованих диверсантів в Одесі, замаскований під повстання місцевих „федералістів“ за сценарієм на Донбасі, — найперший серед таких потенційних кроків. Є вже кілька ознак його підготовки. Тож військові й правоохоронні підрозділи на Одещині треба негайно підсилити. Держава не може сидіти й чекати на нову хвилю агресії з боку Путіна”, — сказав Гриценко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Анатолій Гриценко нагадав, що місцеві патріоти в Одесі очікують закидання диверсантів та екстремістів з-поза меж регіону. “Вже зараз громадські активісти там організовують блокпости, проходить постійне патрулювання вулиць на випадок можливого вторгнення "зелених чоловічків“.

 В Одесі надзвичайно потужні українські настрої. Ситуація на півдні країни, безумовно, спокійніша, ніж на сході. Я два дні тому побував на Одещині в ході свого передвиборчого туру, спілкувався з одеситами. Люди налаштовані оптимістично, але спостерігається неспокій — і він небезпідставний. Поки лише вони захищають місто від диверсантів”, — говорить Гриценко.

 За даними Гриценка, 17 квітня одеський табір сепаратистів планує заблокувати Одесу. “Табір сепаратистів у місті, що називає себе "Антимайданом“, збирається завтра провести широкомасштабну акцію з блокування основних вулиць міста. Мета — сковування пересувань українських військових і, очевидно, підготовка плацдарму для прибуття російських диверсантів ззовні. Не виключені й спроби захоплення адмінбудівель”, — заявив Анатолій Гриценко.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Гриценко також привернув увагу до військової загрози Одесі з боку Придністров’я. “Зберігається російська загроза для Одещини з боку Придністров’я. Неодноразово з’являлась інформація про посилення російського військового контингенту там, про пересування його підрозділів. Яким би політично ризикованим для Путіна не був удар по Україні з Придністров’я, передбачити його дії зараз дуже складно”, — попередив Гриценко.

 Джерело: УНН

Читайте також: