fbpx
Політика

В Україні планують організувати теледебати для кандидатів у президенти

Національна телекомпанія України та Центральна виборча комісія планують організувати теледебати для всіх 23 кандидатів у президенти України. Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації повідомив директор НТКУ Зураб Аласанія. Однак реалізація цієї ініціативи впирається в одне велике «але» – грошей на проведення теледебатів немає.

«Ми зібралися, приблизно 10 організацій, і разом це робимо, в тому числі з рухом «СтопЦензура», «Громадським» (TV) і навіть ЦВК. Зараз поки видно тільки контури, тому що знову ж таки немає грошей на це, зовсім ніяких. Ми повинні це робити за законом, а там має бути немаленька плата. Навіть, якщо ми зробимо по чотири кандидати в одному місці в один час, то там буде більше 180 тис. грн», – повідомив Зураб Аласанія.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Незважаючи на відсутність коштів, прогнози у глави НТКУ оптимістичні. Він вірить, що в Україні вдасться організувати теледебати для всіх 23 кандидатів у президенти (природно, деякі кандидати можуть і відмовитися). А починати проводити їх потрібно вже з перших чисел травня.

Читайте також: