fbpx
Політика

У Донецькій області створено три батальйони для охорони громадської безпеки

Міністерство внутрішніх справ України створило три батальйони патрульної служби міліції особливого призначення для охорони громадського порядку в Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в області.

 У повідомленні наголошується, що батальйони «Донецьк-1», «Донецьк-2» і «Артемівськ» створюються з метою належного забезпечення прав і свобод громадян, захисту суспільства від злочинних посягань, охорони громадської безпеки.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Бажаючих запрошують на посади рядового і молодшого начальницького складу цивільних осіб з числа добровольців. При прийомі в спецбатальйони перевага надаватиметься тим громадянам, хто пройшов дійсну строкову службу в Збройних силах України, мають спортивні досягнення і хорошу фізичну підготовку.

 До слова, спецзагони з охорони громадського порядку діють вже у 19 регіонах України. Останні з них з’явилися в Харківській і Полтавській областях. Створюються вони у зв’язку з напруженою ситуацією на сході України.

Читайте також: