fbpx
Політика

ВРУ уникає розгляду ситуації на Сході – Доній

 Як повідомив народний депутат України Олександр Доній, депутатська група «Суверенна європейська Україна», в якій він перебуває, разом із ще однією фракцією написала заяву щодо негайної перерви у засіданні Верховної Ради, оскільки порядок денний складений таким чином, ніби ніякої агресії з боку Росії на сході немає.

 За словами Олександра Донія, більшість законопроектів порядку денного не мають ніякого відношення до подій в країні. Як він зазначив, парламент попросту втягують у звичайну буденну рутину, в той час як слід було б заслухати силовиків і визначитися з подальшими діями.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Так от, спікер "переніс" вимогу перерви на час офіційної перерви. Щоб було зрозуміло – згідно з регламентом, якщо 2 фракції подають письмову вимогу про перерву, то вона повинна оголошуватися автоматично. Цим правом фракцій не нехтували навіть за часів попередньої влади», – написав нардеп в Facebook.

 Олександр Доній додав, що створюється враження, ніби керівництву парламенту невигідно обговорення ситуації на Сході. При цьому він нагадав, що аналогічним чином «зливався» і Крим.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Як допомогти Сходу, якщо Верховна Рада самоусувається?», – констатував він.

Читайте також: