fbpx
Політика

Мобілізовані військові в Україні отримуватимуть більше 2 тисяч гривень, – Міноборони

Українські військовослужбовці, які потрапили під часткову мобілізацію, від держави отримуватимуть більше 2 тисяч гривень. Таку заяву сьогодні, 15 квітня, в ході прес-конференції зробив заступник міністра оборони Петро Мехед. Слова Мехеда наводить кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Петра Мехеда, в мобілізовані українські солдати потрапили не тільки рядові, а й командна ланка. Саме через це розмір грошової допомоги буде мати відмінності. Все залежатиме від звання і посади солдата.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«В середньому держава платитиме більше 2 тисяч гривень. Для того, щоб зробити виплату за березень і перший квартал квітня зі резервного фонду Міністерства оборони були виділені кошти. Надалі ці кошти держава обіцяла компенсувати», – прокоментував ситуацію Петро Мехед.

Крім цього він уточнив, що в побутовому плані військовослужбовці України забезпечені всім необхідним, а саме спальними місцями, формою, хорошим харчуванням і медициною. Всього для проведення мобілізації притягнуто 23 обласних військових комісаріати.

Читайте також: