fbpx
Новини світу

Заяви про можливу громадянську війну в Україні безпідставні – Держдеп

 Заяви російського уряду про те, що Україна нині перебуває на межі громадянської війни, є безпідставними. Про це йдеться в заяві, яку було поширено Державним департаментом Сполучених Штатів.

 Як вважають представники американського відомства, Російська Федерація в даний час використовує на Сході України ту ж тактику, яка раніше була використана на Кримському півострові для розпалювання сепаратистських настроїв і підриву українського суверенітету.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Як зазначили в Держдепі, український уряд повідомляє, що російські розвідники беруть участь в організації дій проросійських озброєних груп на Сході України. Наявні докази спростовують заяви російської влади, що Україні загрожує громадянська війна.

 Крім того, у відомстві звернули увагу і на те, що український уряд продовжує проявляти стриманість в ситуації, що склалася і застосував силу лише тоді, коли громадська безпека опинилася під загрозою.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 За матеріалами: УНН

Читайте також: