fbpx
Політика

В ЄС готують відповідь на «газове послання» Путіна – Туск

Держави Європейського союзу готують «єдину відповідь» на нещодавнє послання президента Російської Федерації. Про це повідомив польський прем’єр-міністр Дональд Туск. Реакцію ЄС Дональд Туск прокоментував під час візиту на 32 базу тактичної авіації, яка знаходиться в місцевості Ласк.

«Європейський союз буде зберігати єдність щодо Російської Федерації», – заявив Дональд Туск.

Після цього прем’єр-міністр Польщі запевнив, що в ЄС підготують «єдину відповідь» на послання президента РФ Володимира Путіна, яке раніше було направлено лідерам 18 європейських держав.

Дональд Туск вважає важливим, щоб Євросоюз діяв як «одна сила».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Ми з великим задоволенням отримуємо інформацію про те, що всі європейські партнери виступають на підтримку єдиної відповіді, а не двосторонніх переговорів», – підкреслив Туск.

Нагадаємо, що 10 квітня 2014 року президент Росії Володимир Путін через напружену ситуацію довкола України направив своє послання 18-ти лідерам держав ЄС. Йдеться про країни, які закуповують природний газ у Росії. У своєму зверненні Путін попередив, що європейські країни можуть залишитися без російського газу у зв’язку з кризою в Україні.

«Російська Федерація більше не повинна і не може самостійно нести тягар підтримки української економіки, надаючи їй знижки на газ і прощаючи борги, фактично оплачуючи своїми субсидіями дефіцит у торгівлі України та країн-членів Євросоюзу», – сказано у зверненні Путіна.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Президент РФ сказав, що в «Газпромі» не пред’являють ніяких додаткових умов порівняно з тими, які були відображені в угоді з Україною в 2009 році.

«Це відноситься і до контрактної ціни на природний газ, яка розраховується відповідно до узгодженої формули», – стверджував Володимир Путін.

Читайте також: