fbpx
Політика

Турчинов підтримує проведення спільної з ООН антитерористичної операції

Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН на Сході України. Про це заявив в.о. президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов в ході телефонної розмови з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, повідомляє прес-служба в.о. президента України.

На думку Олександра Турчинова, Росія на Сході України, зокрема, в Донецькій і Луганській областях, намагається розіграти сценарій, подібний до того, який мав місце в Криму. Але тут є одне але: на відміну від кримської ситуації на Сході «більшість населення не бажає підтримувати сепаратистів».

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Також Олександр Турчинов поінформував, що в країні почалася великомасштабна антитерористична операція, мета якої – стабілізація ситуації на сході і захист громадян «від тероризму та збройних злочинців». Для стабілізації ситуації влада вживає низку заходів. Йдеться про суттєве розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів влади місцевими радами, розширення матеріальної та фінансової самостійності регіонів.

Крім того, в.о. президента запропонував Пан Гі Муну провести спільну операцію з миротворчими силами ООН.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Ми не заперечуємо і вітаємо, якщо з вашою допомогою буде проведена спільна антитерористична операція на Сході. Тоді фахівці і спостерігачі самі зможуть підтвердити легітимність і правомірність наших дій», – підкреслив він.

Пан Гі Мун висловив повну підтримку влади України та її народу, а також додав, що «Україна може повністю розраховувати на ООН як на партнера».

«Я зроблю все від мене залежне, щоб ситуація швидше вирішилася мирним шляхом», – резюмував генсек ООН.

Читайте також: