fbpx
Політика

Саміт G7 пройде в Брюсселі

Представники Європейської ради повідомили про найближчий саміт «Великої сімки» – промислово розвинених держав світу. Стало відомо, що лідери країн-членів «Великої сімки» проведуть зустрічі в Брюсселі з 4 до 5 червня 2014 року. Про це повідомляє агентство УНІАН.

Спочатку планувалося, що саміт «Великої сімки» пройде в російському курортному місті Сочі. Пізніше було вирішено змінити формат і місце зустрічі лідерів країн «Великої сімки». На таке рішення вплинула думка лідерів західних країн, які через окупацію Криму вирішили виключити Російську Федерацію з «Групи восьми».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Стало відомо, що на саміт у Брюсселі прибудуть глави США, Франції, Канади, Великобританії, Італії, Німеччини та Японії. Крім того, очікується візит президента Євросоюзу Хермана ван Ромпея та голови Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу.

Примітно, що країни «Великої сімки» мають намір підтримати розширення санкцій щодо Росії. Причина для такого рішення – можлива ескалація нинішньої ситуації в Україні. Таку думку висловив міністр фінансів Сполучених Штатів Америки Джек Лью.

«Країни G7 єдині в питанні введення санкцій і зростання відповідальності Російської Федерації в тому випадку, якщо в Кремлі вчинять дії, які приведуть до ескалації нинішньої ситуації в Україні», – заявив Джек Лью під час прес конференції.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За словами американського міністра, всі введені санкції «роблять значний тиск на економіку Російської Федерації».

Нагадаємо, що раніше в Мінфіні США вирішили ввести санкції проти 7 осіб, які є представниками самопроголошеного уряду Криму. Крім того, санкції торкнулися і компанї «Чорноморнафтогаз». Банківські активи фігурантів списку, які перебувають під юрисдикцією США, будуть заблоковані.

Читайте також: