fbpx
Політика

Яценюк: Уряд України проти скасування мовного закону

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прокоментував гучний мовний закон. За словами глави уряду, українська влада не збирається скасовувати закон про основи мовної політики. Слова прем’єр-міністра України передає агентство «Інтерфакс- Україна».

«Закон "Колесніченка- Ківалова" ніхто скасовувати не буде», – заявив Арсеній Яценюк. Свої коментарі щодо «мовного питання» глава уряду висловив у п’ятницю, під час зустрічі з адміністративно-господарським активом Донецької області.

Арсеній Яценюк пояснив, що в даний момент закон «Колесніченка- Ківалова» представляє інтереси російськомовного населення, що проживає на території України. За його словами, уряд України незмінний своєму курсу з мовного питання.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Варто відзначити, що зустріч глави уряду з адміністративно-господарським активом області проходить в одному з бізнес-центрів Донецька.

Раніше повідомлялося, що 11 квітня Яценюк відправиться в Донецьк і Дніпропетровськ. У Донецьку і Дніпропетровську Арсеній Яценюк проведе наради з керівниками обласних державних адміністрацій, керівниками силових структур, міськими головами, а також представниками промисловості. Мета візиту Яценюка – обговорення ситуації в областях і питання децентралізації влади.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, що Верховна Рада 23 лютого 2014 року визнала таким, що «втратив силу» закон України «Про основи мовної політики», який був ухвалений 3 липня 2012 року. У даному законі передбачалася можливість «двомовності» у тих областях, де чисельність національних меншин не менше 10 %.

Скасування «мовного закону» викликало серйозне обурення громадськості в деяких регіонах України. Після цього виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов сказав, що не підпише постанову Верховної Ради, за якою скасовується мовний закон.

Читайте також: