fbpx
Новини Євромайдана

У МОЗ спростували інформацію волонтерів-медиків про кількість загиблих активістів

МОЗ спростувало інформацію про 780 загиблих мітингувальників у центрі Києва.

 Міністерство охорони здоров’я України спростувало інформацію, що нібито під час мітингів у Києві загинули 780 людей, передає УНН з посиланням на МОЗ України.

"У деяких ЗМІ була поширена інформація, що нібито "в організації волонтерів-медиків Майдану вважають, що влада приховує справжню кількість загиблих під час протистояння на Майдані Незалежності в Києві, а також у пов’язаних з ним подіях". За словами волонтера -медика Анастасії Поліщук, "кількість загиблих сягає 780 осіб. Більше половини загиблих пройшли через руки волонтерів-медиків, і в озвучених цифрах вони не сумніваються".

У зв’язку з цим Міністерство охорони здоров’я України повідомляє: За офіційною статистикою МОЗ України, станом на 11 квітня 2014 з 30 листопада 2013 року, загинуло та померло 105 осіб (з них – 94 людини під час зіткнень на вулиці Інститутській), зараз на лікуванні у закладах охорони здоров’я перебувають 102 людини", – йдеться в повідомленні МОЗ.

Міністерство охорони здоров’я України, в особі міністра – Олега Мусія, в минулому керівника медичної служби Майдану, через руки якого фактично пройшли майже всі загиблі під час зіткнень в центрі Києва, підтверджує офіційну статистику і заявляє, що подібні повідомлення в ЗМІ не відповідають дійсності і мають відверто провокаційний характер.

На переконання Олега Мусія, в умовах інформаційної війни з Російською Федерацією, подібні повідомлення можна розцінювати як замовлені спецслужбами і такими, що дезорієнтують світову спільноту про реальний стан нової політичної та економічної системи України, в зокрема, про національну систему охорони здоров’я. Тому міністр охорони здоров’я України закликає українські медіа утримуватися від оприлюднення ворожих повідомлень, що загрожують національній безпеці України.

Джерело: УНН

Читайте також: