fbpx
Окупація Криму

Експерт розповів про те, скільки туристів втратив Крим

Цьогоріч кількість туристів, які приїдуть на відпочинок до Криму, може скоротитися до 700 тисяч осіб. А в звичайний час на відпочинок до Криму за сезон приїжджало близько 6 мільйонів туристів. Свою думку з цього приводу журналістам «Коментарів» озвучив колишній міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв.
 
У ході спілкування з журналістами він підкреслив, що велика частина туристів у Криму раніше представляла жителів України. За його словами, з 6 мільйонів осіб на українців припадало близько 4 мільйонів.
 
«У сьогоднішніх реаліях туристичний потік з України буде скорочений відсотків на 90, якщо не більше. Якщо не брати до уваги складності перетину кордону, то є ще й інший основний фактор, який впливає на рішення людини – безпека. Безумовно, є й категорія людей, яка любить екстрим. Але таких людей зазвичай менше 1 %», – прокоментував ситуацію експерт.
 
«Загалом кількість туристів з Росії в Криму становила 1,5 мільйона осіб. Майже мільйон з них добирався на півострів поїздом через Україну. На даний момент, цей маршрут перетворений у вкрай ризиковий. Причому сприяли цьому самі росіяни. Також це стосується і 300 тисяч росіян, які добиралися до Криму на машинах з російськими номерами. У сформованій ситуації тільки дуже екстремальні туристи наважаться зробити це. Хто ризикне їхати через «Україну, в якій вирують і бендерівці, і бандерівці», – висловив свою точку зору Лієв.
 
За словами експерта, 200 тисяч туристів з Росії добиралися до Кримського півострова на літаку.
 
«Аеропорт «Сімферополь» на рік зазвичай приймає мільйон пасажирів. Половина з них – туристи. 200 тисяч туристів з Російської Федерації. А всі інші – туристи з України, Білорусі, Прибалтики, Туреччини. Потрібно буде дуже добре постаратися, щоб у Криму зберегти ці 500 тисяч туристів», – сказав Лієв.

 

Сезон в Криму зірвано (відео):

Читайте також: