fbpx
Політика

Олександр Шлапак: «Україна не витрачатиме перший транш МВФ на розрахунки з Росією»

Міністр фінансів України Олександр Шлапак, який в даний час знаходиться у Вашингтоні, заявив, що офіційний Київ не планує витрачати кошти перших траншів МВФ для розрахунків з Російською Федерацією.

"Ми отримуємо гроші частково в резерв НБУ і частково до державного бюджету. Вони матимуть конкретне призначення. Ми не плануємо, принаймні, перші транші від МВФ і наших партнерів витрачати на розрахунок з Росією", – зазначив Олександр Шлапак в ході прес- конференції, що проходила в посольстві України у Сполучених Штатах.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Він також нагадав, що Росія здійснила анексію півострова Крим, включаючи державні підприємства та інфраструктуру. "Нам ще потрібно розібратися, хто кому повинен у світлі останніх подій", – зазначив міністр.

Напередодні стало відомо, що наприкінці поточного місяця МВФ може ухвалити рішення про надання Україні фінансової допомоги. Додамо також, раніше в.о. президента Олександр Турчинов уповноважив міністра фінансів Шлапака підписати угоду про гарантії запозичення між Україною і США.

Читайте також: