fbpx
Політика

Росія не має наміру видавати Україні В. Януковича

РФ не видаватиме Україні В. Януковича.

 Російська Федерація не планує видавати четвертого президента України Віктора Януковича українській стороні, повідомляє кореспондент УНН.

 Відповідну заяву зробив сьогодні під час візиту до Криму генеральний прокурор Росії Юрій Чайка. "Ми не бачимо підстав для його (В.Януковича – ред.) видачі", – підкреслив він. "За нашими даними, він не вчинив ніяких злочинів і тому немає підстав для його екстрадиції", – підкреслив Ю. Чайка.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 При цьому, за його словами, РФ досі вважає В. Януковича легітимним президентом України, а нинішню владу України – такою, що "прийшла в результаті збройного перевороту ".

 Як відомо, В. Янукович був відсторонений від влади конституційною більшістю народних депутатів України, які представляють всі політичні сили в парламенті. Додамо також, після втечі з країни В. Янукович звернувся до влади РФ з проханням забезпечити його особисту безпеку і це прохання було задоволено на території РФ.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Відзначимо, в Україні В.Януковича оголосили в міжнародний розшук.

 Джерело: УНН

Читайте також: