fbpx
Право

Кабінет міністрів готується до суду з «Газпромом» – Продан

Кабінет міністрів України готує судовий позов до російської компанії «Газпром». Зокрема, українська сторона вимагає перегляду газового контракту з російського стороною. Стало відомо, що для цього в Києві вирішили залучити європейських фахівців. Таку інформацію повідомив Юрій Продан, міністр енергетики та вугільної промисловості України. Свої коментарі щодо газового питання Юрій Продан висловив під час виступу з трибуни у Верховній Раді. Слова міністра передає РБК- Україна.

«Ми з першого дня вивчаємо можливість звернення до суду на російський "Газпром"», – заявив Продан.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За його словами, в Кабінеті міністрів «грунтовно підходять» до питання з підготовкою документів. Йдеться про документи, за якими суд може переглянути невигідні умови в контракті з «Газпромом».

Міністр запевнив, що для цього в Кабінеті міністрів залучають європейських фахівців.

«Ми залучаємо тих юристів, які раніше висували відповідні претензії до російського "​​Газпрому"», – пояснив міністр енергетики України.

Йдеться про юристів, зазначив Продан, які раніше готували документи для європейських газових компаній. Після цього, додав міністр, російська сторона знижувала ціну на газ.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Там справа не доходила до Стокгольмського суду», – сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що українські підприємства можуть перевести на альтернативні види палива.  Про це повідомив Юрій Продан.

Президент РФ Володимир Путін пригрозив, що Європа може залишитися без газу  у зв’язку з кризою в Україні.

«Росія більше не повинна і не може самостійно нести тягар підтримки української економіки, надаючи їй знижки на газ», – сказано у зверненні Путіна.

Читайте також: