fbpx
Політика

Україна попросить ПАРЄ позбавити права голосу РФ

Сьогодні українська делегація вимагатиме позбавити права голосу делегацію РФ в ПАРЄ і припинити її повноваження. Про це заявила народний депутат від "УДАРу", член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко, передає УНН.

"Політика втручання Росії у внутрішні справи України неприпустима, і ПАРЄ має бути єдиною з іншими міжнародними організаціями у позиції жорсткого покарання Росії за окупацію, агресію, анексію Криму", – заявила депутат.

Вона зазначає, що у своїй резолюції Асамблея підтверджує легітимність нової української влади, рішуче засуджує російську військову агресію і подальшу анексію Криму, і висловлює стурбованість порушенням прав людини – українців і кримських татар – на півострові.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Геращенко підкреслила, що, незважаючи на шалену інформаційну кампанію, розв’язану Кремлем, РФ стає міжнародним ізгоєм. "Ще місяць тому ніхто не вірив у можливість нападу на Україну, сьогодні все більше країн усвідомлюють небезпеку агресивної мілітаристської політики Москви. Щоб зупинити Путіна – мало засуджувати його дії. Потрібні жорсткі санкції проти Російської Федерації, виключення цієї країни з усіх міжнародних організацій, зокрема з ПАРЄ", – зазначила український політик.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Також вона відзначила важливість пунктів резолюції, в яких йдеться про необхідність проведення наступних парламентських виборів на основі нового виборчого законодавства за пропорційною системою і прийняття нової Конституції.

Читайте також: