fbpx
Окупація Криму

Окупанти не пустили до Криму міжнародних спостерігачів

Групу міжнародних військових спостерігачів не пропустили до Криму.

9 квітня на пункті пропуску "Турецький вал" особи, які представилися представниками прикордонної служби РФ і бійцями кримського "Беркута", не пропустили до Криму групу міжнародних військових спостерігачів, які їхали на півострів з метою спостереження за підготовкою військових частин і техніки Збройних Сил України до евакуації на материкову частину країни. Про це УНН повідомили в прес-службі Міноборони.

Читайте: У Міноборони РФ стверджують, що Україна зриває терміни вивезення техніки з Криму

 Робота групи міжнародних військових спостерігачів регламентується Віденським документом про заходи зміцнення довіри та безпеки 2011 р. (3 глава). Їх супроводжують офіцери Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України та регіонального центру (м. Одеса). На блокпосту особи повідомили спостерігачам, що ніякої інформації про прибуття даної групи вони не отримали. Втім, обіцяли з’ясувати і при нагоді повідомити про рішення.

 Однак протягом певного часу жодних повідомлень про пропуск спостерігачів так і не було надано. Враховуючи, що минулого разу групу військових спостерігачів ОБСЄ двічі не пропускали до Криму, міжнародна група попрямувала до Києва.

 Нагадаємо, сьогодні повинна з’явитися перша проміжна доповідь ОБСЄ щодо України. Як відомо, зараз в Україні перебувають 96 членів місії, що представляють 37 держав-учасниць ОБСЄ.

 Відзначимо, Міністерство оборони України попередньо оцінює майно в Криму на суму 18 млрд гривень. Станом на початок цього місяця з військової техніки, яка перебувала на півострові, виведено 41 танк і 64 автомобілі.

 Джерело: УНН

Читайте також: