fbpx
Економіка

Син Януковича і Курченко просять Європу розморозити активи – ЗМІ

О. Янукович і С. Курченко намагаються розморозити свої активи в Європі – ЗМІ.

 Олександр Янукович і Сергій Курченко намагаються розморозити свої активи в Європі, повідомляє УНН з посиланням на видання "EUobserver", яке цитує джерела в дипломатичних колах.

 Читайте: ГПУ оголосила Курченка в розшук

 За повідомленням, вони подали протест на застосовані до них Радою Європи санкції. Зараз справа розглядається робочою групою Ради ЄС, але швидше за все, припускає джерело, за гроші доведеться поборотися в судах Люксембургу.

 Нагадаємо, фінансові активи колишніх українських товстосумів були заблоковані 5 березня, через два тижні після падіння режиму Януковича. Санкції за розкрадання державних коштів і порушення прав людини застосували до 18 осіб, зокрема і до  колишнього президента і його молодшого сина, Олександра.

 Читайте: С. Тарута впевнений, що заворушення в східних регіонах вигідні Януковичу

 "Які адвокатські контори будуть представляти інтереси Курченка і Януковича – поки не ясно, проте це не "Альбер & Geiger" (компанія, яка веде справу Азарова)", – пише "EUobserver".

  При цьому уряд України вважає, що з державної скарбниці за 4 роки перебування при владі колишнього режиму, було вкрадено 70 млрд дол, що призвело до виснаження життєво важливих інститутів, зокрема і української армії. За допомогою розслідувань чиновників ЄС і Федерального бюро США, український уряд планує репатріювати ці кошти.

 Джерело: УНН

Читайте також: