fbpx
Окупація Криму

Німеччина має намір підтримати третій пакет санкцій проти Росії

 У Німеччині припускають підтримку третього пакету санкцій проти Росії.

Німеччина підтримає третій пакет санкцій проти Росії в разі відокремлення від України ряду областей, навіть якщо це призведе до негативних наслідків для економіки федеративної республіки. Про це заявив глава МЗС ФРН Франк- Вальтер Штайнмайер, повідомляє УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

 Читайте: Меркель пригрозила Росії економічними санкціями

 "Політика, яка прагне розділяти або розділити Україну, політика, яка окрім Криму призведе до приєднання частин України до Росії – з такою політикою ми не можемо погоджуватися. Якщо це дійсно буде розвитком протягом наступних тижнів, місяців, тоді я прошу розуміння бізнесу – ми в такому випадку повинні думати про можливі ще більш далекосяжні заходи", – сказав Штайнмайер під час економічного форуму в Берліні.

 "Це не мета федеративного уряду, чи почнеться такий третій етап санкцій, але ми візьмемо в ньому участь, якщо він буде оголошений, навіть якщо це буде мати негатив в економічних відносинах. Бо якщо ми погодимося, що в Європі пануватиме політика сили, тоді збитки від цього будуть ще більшими", – заявив Штайнмайер.

 Водночас Штайнмайер відзначив, що в Німеччині не зацікавлені в політиці повної ізоляції Росії.

 Джерело: УНН

Читайте також: