fbpx
Політика

Загарбники Луганської СБУ вимагають референдуму за економічну незалежність регіону у складі України

Основна вимога протестуючих в Луганську – референдум за економічну незалежність регіону у складі України.

 У УСБУ в Луганську залишається близько 1,5 тис. протестуючих, ще близько 500 в самому приміщенні, люди вимагають проведення референдуму за надання регіону статусу економічної автономії у складі України і змусили бійців ВВ МВС зняти кордони. Про це повідомляє кореспондент УНН, який сьогодні вночі перебував на місці події.

 Станом на 2:00 ночі біля будівлі УСБУ перебували люди у віці від 45 років і старші. Біля входу поставили лавочки, на яких розташувалися жінки-пенсіонерки. На площі між барикадами і приміщенням близько 1,5 тис. осіб. Біля барикад стоять вогнегасники і "коктейлі Молотова" на випадок, за словами протестуючих, якщо буде спроба штурму.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 По периметру "чергують" молоді люди. Всю ніч протестуючі чекали на штурм з боку силовиків і відзначили, що коли це відбудеться, то вони будуть просити РФ допомогти їм, щоб запобігти кровопролиттю. Але  про відділення від України не йдеться. Протестуючі вимагають проведення референдуму за визнання українською владою економічної незалежності регіону, але в складі України, оскільки, на їх думку, влада не рахується з регіоном.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Тобто основна причина протесту – невдоволення нинішньою владою країни. Також мітингувальники змусили бійців ВВ МВС зняти кордони і не провокувати людей своєю присутністю.

 Як повідомляв УНН з посиланням на керівника Центру військово-політичних досліджень Д. Тимчука, поки протестувальники ведуть переговори про зняття з них кримінальної відповідальності.

 Джерело: УНН

Читайте також: