fbpx
Без категорії

Кримська гімнастка Анна Різатдінова не планує змінювати громадянство на російське

Чемпіонка світу з художньої гімнастики Анна Різатдінова, на яку в олімпійському 2016 покладають надії, не має наміру змінювати громадянство України на російське.

 Як заявила її мама, Оксана Різатдінова, що є заслуженим тренером України і за сумісництвом віце-президентом Кримської федерації художньої гімнастики: "З приводу Ані іншого рішення й бути не може: вона залишається громадянкою України". Оксана Різатдінова запевнила, що все залишиться так, як є, і Анна залишається провідною гімнасткою в українській збірній.

"Якби вона прийняла інше рішення – це дискваліфікація на три роки, міжнародні правила одні для всіх. І питання про зміну громадянства навіть не обговорювалося", – зазначила мама гімнастки.

Вона також розповіла, що тепер кримській школі гімнастики доведеться перебудовуватися під російські правила і на це може піти кілька років. На її думку, оскільки українські та російські школи гімнастики кардинально відрізняються, перебудовуватися доведеться близько 6-7 років. Тим юним гімнасткам, яким зараз близько десяти років, доведеться дуже важко, так як вони не потрібні в Росії, тому що є вже переростками. І батьки повинні самі приймати рішення, що робити далі.

"А я? Я поки залишаюся жити в Криму", – сказала тренер Оксана Різатдінова.

Читайте також: