fbpx
Спорт

У Сочі планувалися теракти – ФСБ РФ

Під час підготовки до проведення зимових Олімпійських ігор в Сочі була відвернена спроба терористичних атак на деякі олімпійські об’єкти. Таку інформацію під час сочинської зустрічі керівників спецслужб, правоохоронних органів і органів безпеки країн – партнерів ФСБ РФ повідомив глава відомства Олександр Бортніков.

За його словами, запобігання терактам у столиці зимової Олімпіади стало можливим завдяки взаємодії російських спецслужб з представниками спецслужб інших держав. Як приклад Олександр Бортніков привів «конкретну спільну роботу» представників ФСБ Росії з колегами з Австрії, США, Франції, Грузії та Німеччини. За його словами, така робота «проводилася» щодо групи осіб, яка мала намір здійснити терористичні атаки на сочинські олімпійські об’єкти.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

«Спільними діями ця загроза була локалізована», – заявив Бортніков.

Після цього глава ФСБ РФ подякував усім колегам за виявлену довіру. Олександр Бортніков сказав, що взаємодія ФСБ РФ із співробітниками спецслужб з 32 країн дозволила не допустити серйозних акцій, які поставили б під загрозу проведення зимової Олімпіади в Сочі.

«У період зимової Олімпіади ми не припиняли нарощувати зусилля для припинення злочинної діяльності бандитських груп, які діють на території ряду республік Північного Кавказу», – заявив глава ФСБ РФ.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Глава ФСБ РФ сказав, що результатом спільної роботи спецслужб на Олімпіаді в Сочі стало «недопущення серйозних акцій з метою зриву зимових Ігор».

«Були створені всі необхідні умови з точки зору безпеки для гостей і учасників зимових Ігор», – підкреслив Олександр Бортніков.

Глава ФСБ сказав, що напрацьований досвід будуть активно застосовувати при підготовці інших великих заходів.

Читайте також: