fbpx
Політика

Юлія Тимошенко прибула в Донецьк

У Донецьк прибула Тимошенко.

  Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко прибула в Донецьк, щоб на місці з’ясувати ситуацію, що склалася в цьому регіоні.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ВО «Батьківщина», Тимошенко планує провести ряд зустрічей з керівництвом області та керівництвом правоохоронних структур, які відповідають за забезпечення порядку в боротьбі з сепаратистськими проявами.

Також лідер партії «Батьківщина» планує сьогодні відвідати і Луганськ.

Також прес-служба  «Батьківщини» розповсюдила заяву Тимошенко, в якій зазначається, що захоплення сепаратистами за підтримки російських спецслужб будівель Донецької та Харківської обладміністрацій і Луганського Управління СБУ є прямим продовженням агресії Росії проти України. Потрібно чітко усвідомлювати, що метою цієї агресії є анексія українського Сходу за кримським сценарієм, зазначає Тимошенко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Вона закликає представників влади вжити дієвих заходів для знешкодження терористів та унеможливити подібні події в майбутньому. «На вашому боці зараз не тільки закон, а й українське суспільство. Сьогодні в державі є всі необхідні сили для швидкої і адекватної протидії сепаратистам і диверсантам. Крім того, наші громадяни в Харківській, Донецькій, Луганській областях також виступають проти поділу країни, – зазначає Тимошенко. – Українські громадяни і Сходу, і Заходу одностайно засудили спроби Путіна втрутитися у внутрішні справи України і його військову агресію в Криму. Тому будь-які спроби розколоти країну з боку Кремля і його маріонеток не тільки будуть відкинуті, але і викличуть рішучий опір українського суспільства».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

На жаль, зазначає Тимошенко, санкції, вжиті з боку Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу, сьогодні не зупиняють агресора. Тому вона закликає лідерів демократичного світу до застосування більш жорстких заходів.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня радикально налаштовані громадяни провели ряд мітингів у Харкові, Луганську та Донецьку, які супроводжувалися захопленнями адміністративних будівель. Зокрема, в Харкові сепаратисти захопили будівлю облдержадміністрації. Кілька сотень прихильників федералізації протягом 10 хвилин відтіснили близько 200 міліціонерів з щитами, які охороняли вхід в ОДА. Втім, вранці в понеділок, 7 квітня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про звільнення будівлі обласної державної адміністрації у Харкові.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: