fbpx
Новини світу

Візит охоронців Обами в Брюссель обійшовся в 1 млн євро

Державний департамент Сполучених Штатів Америки заплатить приблизно 1,1 мільйона євро за «візит» охоронців президента Барака Обами до Брюсселя. Зокрема, у Вашингтоні заплатять 1,1 мільйона євро за проживання агентів спецслужб США в брюссельському готелі The Hotel. Саме спецслужби США і забезпечували безпеку під час візиту Барака Обами до Бельгії, який відбувся 25-26 березня. Про це повідомили представники телерадіокомпанії RTBF.

За наявними даними, рахунок на таку суму був виставлений Держдепартаменту США за проживання спецагентів в 283 готельних номерах. Зазначені номери були зарезервовані за «співробітниками безпеки, служб логістики та зв’язку» на 17 днів. Всі зазначені «співробітники» і забезпечували поїздку Обами.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Під час 24-годинного перебування в Брюсселі американського президента супроводжували 900 осіб. У кортежі Барака Обами нарахували 45 автомобілів, які доставили до Бельгії на трьох військово-транспортних літаках.

Візит Барака Обами «підрахував» і бургомістр Брюсселя Іван Майєр. Зокрема, чиновник оцінив забезпечення одного дня перебування президента США в 10 мільйонів євро. Зазначена сума ляже «на плечі» міської скарбниці Брюсселя.

Раніше повідомлялося, що візит президента США паралізував транспортний рух у центрі Брюсселя. Зокрема, був повністю блокований квартал Туазон – д’Ор, а також велика частина однієї з головних міських магістралей – авеню Луїз. Йдеться про зону, яка прилягає до готелю «Хілтон». Саме в «Хилтоні» і зупинився Барак Обама. Крім того, підвищені заходи безпеки були прийняті і по всьому маршруту Обами з міжнародного аеропорту «Завентем» в місто.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Примітно, що недавній візит Обами став першою поїздкою президента США в Брюссель з 2005 року.

Читайте також: