fbpx
Політика

У Франції пройшов “День гніву”

Антиурядові маніфестації відбулися напередодні у ряді французьких міст. Ініціаторами протестних заходів виступили суспільно-політичні угруповання консервативного і праворадикального толку, які, об’єднавшись під гаслом "День гніву", виступили проти курсу нинішньої влади в галузі зайнятості, податкової та імміграційної політики.

Масова акція пройшла в місті Тулузі на півднному-заході Франції. Там у "Дні гніву" брали участь кілька сотень людей. Учасники прийшли в центр міста і на площі Капитоль влаштували безлади. Сутички відбувалися як з їх опонентами з числа вкрай лівих, які вирішили зірвати цей захід, так і з поліцейськими. У ході наведення порядку поліція заарештувала дев’ять осіб, при цьому шестеро правоохоронців отримали легкі поранення.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

В Ліллі протестний тон задавали активісти організації "Маніфестація для всіх", яка торік змогла вивести на вулиці та площі міста до сотні тисяч осіб. Жителі міста протестували проти закону, що легалізував у країні одностатеві шлюби, а також усиновлення дітей такими парами.

Серед гасел, які скандували демонстранти, фігурували вимоги відставки Франсуа Олланда, нещодавно призначеного прем’єр-міністра Манюеля Вальса. А на одному з транспарантів містилося негативне ставлення учасників "Дня гніву" до Євросоюзу, на ньому було написано: "Геть злодіїв, Європу – трудящим!".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Численні марші в суботу пройшли також по вулицях Парижа і Ліона.

Читайте також: