fbpx
Спорт

Ефіопський бігун з рекордом виграв Паризький марафон

Триразовий олімпійський чемпіон в бігу на п’ять і десять тисяч метрів Кененіса Бекеле з Ефіопії виграв знаменитий Паризький марафон. Ефіопський марафонець подолав дистанцію за 2 години 5 хвилин 2 секунди і встановив рекорд змагань.

Колишнє досягнення належало також представнику Африканського континенту – кенійцю Стенлі Бівотту, який у 2012 році пробіг цю ж дистанцію за 2:05.10.

На другому місці співвітчизник Бекеле – ще один представник Ефіопії Лімен Гетачев – 2:06.48, третій -у кенійця Лука Канда – 2:07.59.

Примітно, що 31-річний Бекеле вперше брав участь у бігу на марафонській дистанції в Парижі. "Це був мій перший марафон в житті, – сказав переможець після фінішу. – Довелося важко, але показав очікуваний час. Після 25 км біг на самоті, що накладало певні складності. Також відчував біль у нозі, але це не могло мені завадити закінчити марафон".

У жінок перемогу відсвяткувала кенійка Флома Чееч – 2:22.42.

Паризький марафон, що пройшов вже в 38-й раз, входить до п’ятірки світового рейтингу таких змагань. Участь у ньому взяли близько 50 тисяч людей із сотні країн світу.

Читайте також: