ЦВК України: Вибори президента зірве тільки НП або військовий стан

Президентські вибори в Україні, які заплановані на 25 травня 2014 року, може зірвати тільки введення воєнного чи надзвичайного стану в країні. Таку думку під час програми «Події» висловив Михайло Охендовський, керівник Центральної виборчої комісії України. Слова Охендовського передає РБК- Україна.

«Мені здається, що за винятком двох малоймовірних можливостей – це введення у нас в країні надзвичайного або воєнного стану, говорити про зрив президентських виборів немає підстав», – заявив Михайло Охендовський.

Після цього голова ЦВК України прокоментував варіант з введенням надзвичайного стану в країні. На думку Охендовського, українським політикам вистачить мудрості, щоб не здійснювати такий крок під час виборчого процесу. Чиновник підкреслив, що українська держава потребує легітимно обраного керівника.

Related Post

«Їм може бути тільки президент України», – додав Охендовський.

У середині березня Михайло Охендовський запевнив експертів з ОБСЄ, що в даний момент немає юридичних підстав, які дозволять ставити під питання можливість проведення президентських виборів в Україні.

Нагадаємо, що раніше Михайло Охендовський у ході брифінгу розповів про витрати на вибори президента. За його словами, витрати на дострокові президентські вибори в Україні скоротили на 790 500 000 гривень. Зокрема, раніше на вибори планувалося потратити 1 мільярд 965 мільйонів гривень. В даний момент на вибори планується потратити 1 мільярд 174 мільйони гривень. Витрати на вибори урізали завдяки деяким змінам, які були внесені Верховною Радою в закон України «Про вибори».

У Раді вирішили скоротити кількість членів окружних і дільничних виборчих комісій, яких може направити кандидат, з двох до одного. Крім того, скоротили і термін повноважень дільничних та окружних виборчих комісій після дня голосування.

Leave a Comment