Аваков розповів, що буде робити на майбутніх президентських виборах

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів журналістам, яку роль виконуватиме на майбутніх президентських виборах.

За словами Авакова, “його основна місія і функція полягають у тому, аби усі кандидати у президенти отримали рівні права”.

«Ми напрацювали інструментарій, як реагувати на порушення і забезпечити прозорість на виборах. Перш за все, ці функції покладені на Національну поліцію України. Коли ми будемо виявляти якісь порушення у виборчому процесі, то будемо озвучувати їх публічно. Щоб український народ був у курсі всіх подій і щоб у жодного кандидата не було спокуси зайняти найвищий пост у державі через підкуп і порушення», – сказав очільник МВС.

Related Post

Також він додав, що особливі ризики вбачає в купівлі голосів, адже спроби розгорнути систему масштабного підкупу виборців фіксувалися неодноразово.

“Ми уважно стежимо за цією ситуацією. Якщо це перейде у фазу скоєння злочину, то поліція обов’язково втрутиться… На даний момент уже зареєстровано дев’ять кримінальних проваджень, зокрема провадження, коли передвиборча кампанія фінансується не з виборчого фонду, напад на кандидатів та інші”, – підсумував міністр.

Leave a Comment