fbpx
Політика

ЦВК України: Вибори президента зірве тільки НП або військовий стан

Президентські вибори в Україні, які заплановані на 25 травня 2014 року, може зірвати тільки введення воєнного чи надзвичайного стану в країні. Таку думку під час програми «Події» висловив Михайло Охендовський, керівник Центральної виборчої комісії України. Слова Охендовського передає РБК- Україна.

«Мені здається, що за винятком двох малоймовірних можливостей – це введення у нас в країні надзвичайного або воєнного стану, говорити про зрив президентських виборів немає підстав», – заявив Михайло Охендовський.

Після цього голова ЦВК України прокоментував варіант з введенням надзвичайного стану в країні. На думку Охендовського, українським політикам вистачить мудрості, щоб не здійснювати такий крок під час виборчого процесу. Чиновник підкреслив, що українська держава потребує легітимно обраного керівника.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Їм може бути тільки президент України», – додав Охендовський.

У середині березня Михайло Охендовський запевнив експертів з ОБСЄ, що в даний момент немає юридичних підстав, які дозволять ставити під питання можливість проведення президентських виборів в Україні.

Нагадаємо, що раніше Михайло Охендовський у ході брифінгу розповів про витрати на вибори президента. За його словами, витрати на дострокові президентські вибори в Україні скоротили на 790 500 000 гривень. Зокрема, раніше на вибори планувалося потратити 1 мільярд 965 мільйонів гривень. В даний момент на вибори планується потратити 1 мільярд 174 мільйони гривень. Витрати на вибори урізали завдяки деяким змінам, які були внесені Верховною Радою в закон України «Про вибори».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У Раді вирішили скоротити кількість членів окружних і дільничних виборчих комісій, яких може направити кандидат, з двох до одного. Крім того, скоротили і термін повноважень дільничних та окружних виборчих комісій після дня голосування.

Читайте також: