fbpx
Політика

М. Томенко: «”Кнопкодавство” і сумісництво – серйозний удар по репутації нинішньої влади»

Народний депутат Микола Томенко в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що "кнопкодавство" і сумісництво завдають серйозного удару по репутації нинішньої влади. Такими словами депутат відповів на запитання ведучого, чим пояснити те, що представники нової коаліції в парламенті теж займаються "кнопкодавством".

 "Взагалі, це – сумна історія, яку ми вже не раз проходили і коли формували коаліційну більшість в попередній період і створювали уряд. Але, на жаль, складається враження, що ніхто нічому не вчиться, – зазначив народний депутат. – "Кнопкодавство" – це не тільки ганьба нинішньої коаліції".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За словами Томенка, "кнопкодавство" фактично є наслідком ще однієї проблеми – сумісництва. Це той випадок, коли певна кількість нинішніх чиновників вважає, що можна пересидіти, перехитрити і обдурити суспільство, не здаючи депутатських мандатів, як це передбачається Конституцією та чинним законодавством.

 Микола Томенко зазначив, що зараз у владі залишаються депутати, що пройшли до парламенту за партійними списками і досі не здали мандатів. На думку Томенка, ці ганебні речі потрібно виправляти і, якщо ситуація найближчим часом не буде вирішуватися, очевидно, що доведеться ставити питання або про позбавлення сумісників займаних ними посад, або вимагати від голови Верховної Ради відкривати судові провадження щодо депутатів-сумісників.

Читайте також: