fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Генпрокуратура України хоче заарештувати Присяжнюка

Генеральна прокуратура України просить суд заарештувати Миколу Присяжнюка, колишнього міністра аграрної політики і продовольства. Таку інформацію під час інтерв’ю передав перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша. Слова Миколи Голомші передає агентство «Українські новини».

«4 квітня нинішнього року до суду було подано клопотання про обрання Миколі Присяжнюку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», – заявив Микола Голомша.

Як розповів Голомша, в даний момент Генпрокуратура розслідує кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем колишнім міністром аграрної політики України. У рамках слідства було встановлено, що екс-міністр зловжив службовим становищем під час закупівлі 100 тисяч тонн цукру-піску за кошти держбюджету. Нагадаємо, що закупівлю зробив Аграрний фонд України. У результаті таких дій екс-міністр завдав збитків державі на суму близько 272 мільйонів гривень.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Заступник генпрокурора України сказав, що Миколі Присяжнюку вже вручили офіційне повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину. Відзначимо, що Присяжнюку інкримінують порушення частини 5-ї статті 191-ї Кримінального кодексу України – «Привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Додамо, що 21 березня 2014 року правоохоронці в ході обшуку вилучили у екс-міністра 286 тисяч доларів і 659 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що в МВС розмістили офіційне оголошення про розшук бізнесмена Сергія Курченка. Зокрема, оголошення про Курченка з’явилося на офіційному сайті МВС України у розділі розшуку осіб, які переховуються від правоохоронців.  

Читайте також: