fbpx
Політика

Фракція «УДАР» вимагає внести зміни до Держбюджету-2015

 Парламентська фракція «УДАР» вимагає, щоб уряд вніс зміни до Державного бюджету на 2015 рік для того, щоб збалансувати його. Відповідну заяву зробив заступник керівника фракції Віктор Пинзеник.

«За законодавчим нормам вже має початися процес бюджету 2015 року. Я не розумію, як можна буде складати бюджет 2015 при таких серйозних викликах, які надалі залишаються. Оновлений бюджет недалеко втік від проблем, які країна успадкувала. Якщо оцінити динаміку основного фінансового документа країни цього року в порівнянні з минулим роком, то уряд заклав більш реалістичну цифру доходів, але вона все одно не витягується. За попередніми оцінками, бюджетна діра залишається дуже велика», – сказав політик.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Тому, фракція «УДАР» закликає вносити ініціативи щодо збалансування бюджету.

Також, за словами Віктора Пинзеника, необхідно прийняти в цілому законопроект про скасування утилізаційного збору, який вже був проголосований за основу. Як він зазначив, вже сьогодні можна закрити введення цього податку, який б’є по всіх громадянах і є дискримінаційним.

Крім того, Віктор Пинзеник звернув увагу і на необхідність боротьби з рейдерством. Зокрема, фракція «УДАР» пропонує розглянути в парламенті законопроекти, які дозволяють скоротити рейдерський перерозподіл власності.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Ще фракція «УДАР» пропонує наступного тижня розглянути законопроект про регулювання електронної комерції – 2306a і проект закону 2149, яким передбачається надання адмінпослуг без довідок – щоб паперову роботу робили чиновники, а не звичайні громадяни», – додав нардеп.

Наостанок він сказав, що варто було б і розглянути законопроект про векселі.

«Йдеться про зміну в закон, яким дозволено банкам використовувати векселі, а уряду – розраховуватися за своїми зобов’язаннями векселями, що суперечить логіці бюджету», – зазначив Віктор Пинзеник.

Читайте також: