fbpx
Політика

Росія заперечує причетність до вбивств на Майдані

 Під час прес-конференції в Москві, міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив про те, що їхня країна не причетна до злочинів проти активістів на Майдані.

 «Щодо можливостей якихось спільних розслідувань з нашою участю, то злочин скоєно не на нашій, а на українській території, ми до цих злочинів не маємо, та й не могли мати жодного відношення», – сказав він.

Читайте також:  Лобіст УПЦ МП спочатку визнав зв’язок з РПЦ, а потім заперечив

 За його словами, з боку України не надходило жодних пропозицій щодо спільного розслідування даних випадків.

 Як нагадав Сергій Лавров, події, що відбулися в лютому в Києві, були предметом угоди між Віктором Януковичем і тодішньою опозицією за участю глав МЗС Франції, Німеччини та Польщі. Як зазначив російський міністр, в угоді був пункт про проведення спільного розслідування, проте вже 22 лютого угоди як такої не стало.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 «Розслідування пішло на другий план. Зараз про це згадали, хоча протягом останніх півтора місяців численні оцінки незалежних експертів про те, що сталося, хто стріляв і де були снайпери, ігнорувалися», – додав Сергій Лавров.

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: