fbpx
Політика

Тігіпко вніс до парламенту законопроект про надання російській мові статусу офіційної

Народний депутат України Сергій Тігіпко повідомив про те, що сьогодні, 3 квітня, разом зі Світланою Фабрикант він вніс до Верховної Ради України законопроект, який передбачає надання російській мові статусу офіційної.

 «Ми добиваємося того, щоб отримати освіту рідною мовою, а також спілкуватися з органами влади було зручно як україномовним, так і російськомовним громадянам нашої країни», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 При цьому він зазначив, що це лише перший крок. Як розповів нардеп, в його передвиборчій програмі, пункт про державний статус російської мови – один з основних.

 Як вважає Сергій Тігіпко, не можна ігнорувати інтереси російськомовних громадян, яких в Україні налічується близько 14 мільйонів. За його словами, це посилює напругу в суспільстві, загрожує розколом країни і втратою державного суверенітету.

 Він переконаний, що надання російській мові статусу офіційної – це правильний і справедливий крок.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 «Це відображає реальну мовну ситуацію в Україні. При цьому українська мова залишиться державною мовою, обов’язковою у використанні державними органами», – додав Сергій Тігіпко.

 На думку кандидата в президенти, перезавантаження мовної політики дозволить заспокоїти розжарену ситуацію і усуне підгрунтя для постійно виникаючих спекуляцій на тему мови.

Читайте також: