fbpx
Економіка

У Кабміні відмовляться від 50 % службових автомобілів

У Кабінеті міністрів України розпорядилися скоротити кількість урядових службових автомобілів на 50 %. Про це стало відомо з відповідного розпорядження прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, яке 1 квітня 2014 року було опубліковано у виданні «Урядовий кур’єр», повідомляє РБК-Україна.

 У розпорядженні прем’єр-міністра сказано, що такі кроки робляться «з метою раціонального та економного використання державних коштів». Зокрема, дане доручення Арсеній Яценюк дав господарсько-фінансовому департаменту Кабінету міністрів України. У розпорядженні сказано, що господарсько-фінансовий департамент повинен забезпечити скорочення кількості легкових автомобілів на 50 %. Зокрема, уріжуть автопарк підприємства, яке належить до Кабінету міністрів.

 Додамо, що Арсеній Яценюк також доручив затвердити порядок використання легкових автомобілів з метою транспортного забезпечення діяльності уряду України і секретаріату. Крім того, у своєму розпорядженні Арсеній Яценюк порекомендував Державному управлінню справами і апарату Верховної Ради також скоротити на 50 % кількість легкових автомобілів.

 Нагадаємо, що Міністерству фінансів України доручено врахувати зменшення обсягів видатків, які передбачені для господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабміну.

 Раніше повідомлялося, що Олександр Турчинов підписав закон про запобігання фінансової катастрофи в Україні. Серед усього іншого, за цим документом вводиться на постійній основі застосування основної ставки податку на прибуток підприємств на рівні 18 відсотків та ПДВ на рівні 20 відсотків. Верховна Рада підтримали даний закон 27 березня 2014 року. За ухвалення відповідного рішення проголосувало 246 парламентаріїв.

Читайте також: