fbpx
Політика

Необхідно покласти край істерії навколо місцевих референдумів – Томенко

Народний депутат України Микола Томенко вважає, що ініціаторам місцевих референдумів про федералізацію і входження в інші країни слід було б спочатку уважно вивчити чинне законодавство. За його словами, в Україні немає діючих законодавчих норм, які передбачали б проведення місцевих референдумів з питань зміни адміністративно-територіального устрою та державних кордонів.

  «Це – виняткова прерогатива всеукраїнського референдуму», – заявив політик.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Крім того, він пропонує ініціаторам уважно вчити історію і не доводити ідею референдуму до абсурду. Як зазначив Микола Томенко, вже навіть журналісти та громадськість Донецька, реагуючи на хвилю сепаратизму, організовують голосування за «возз’єднання» Донецька з Великобританією, оскільки місто насправді було засноване англійцем Джоном Юзом.

 Микола Томенко нагадав, що цього року виповниться 200 років з дня народження Джона Юза.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Якщо говорити серйозно, то треба нарешті рішуче зупинити цю істерію про можливість проведення регіональних референдумів щодо зміни адміністративно-територіального устрою або територіальної цілісності України. Згідно з Конституцією і законами України, це – прерогатива всеукраїнського референдуму і всього українського народу, а не окремої області», – підсумував нардеп.

Читайте також: