fbpx
Право

Дочка Березовського заявила, що незадовго до смерті її батько перестав пити антидепресанти

У ратуші британського міста Віндзор другий день проходять слухання у справі про смерть російського бізнесмена Бориса Березовського. У четвер у суді виступила його дочка, Єлизавета Березовська, яка заявила, що незадовго до смерті її батько припинив прийом антидепресантів.

"Він припинив приймати ліки від депресії через побічні ефекти. Вони викликали у нього проблеми з печінкою", – сказала Єлизавета. Вона також підтвердила, що у батька останнім часом була дуже глибока клінічна депресія, вибратися з якої не допомогло навіть лікування в ізраїльській лікарні.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Єлизавета Березовська повідомила, що вона особисто консультувалася з лікарями з приводу ліків, і вони погодилися з тим, що збиток печінки, нанесений препаратами, був незначним. Крім того, лікуючий лікар Березовського говорив їй, що антидепресанти не можна припиняти приймати раптово, необхідно пропити весь прописаний курс.

"Я не розумію, чому лікуючий лікар дозволив йому припинити приймати ліки, і не помістив його в лікарню. Я не можу коментувати, наскільки серйозною була його депресія, мені нема з чим порівнювати", – сказала Єлизавета Березовська. Вона також повідомила, що Борис Березовський з вересня 2012 року став часто говорити про самогубство, проте, під час останньої телефонної розмови незадовго до смерті "раптом став говорити як нормальна людина".

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Водночас, дочка Березовського заявила, що дізнавшись про те, що її батька знайшли мертвим у ванній, вирішила, що той помер природною смертю, і тільки дізнавшись про затягнутий на його шиї шарф, стала думати, що це самогубство.

Читайте також: