fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Український матрос: “Росіяни остаточно перекрили вихід з Донузлава”

 Російські військові продовжують вживати заходів з блокування українських суден в озері Донузлав. Як повідомляє «Українська правда», в ніч на 24 березня російськими військовими був затоплений ще один корабель. У результаті таких дій, вузький прохід в озері Донузлав тепер повністю заблокований. Інформацію про це надав матрос корабля «Черкаси» Олександр Гутник.
 
«Вночі російські військові провели операцію, спрямовану на повне перекриття проходу в море. Цього разу росіяни затопили малогабаритне судно саме в тому місці, де ми хотіли пройти ще вчора. Тепер вихід у море для українських суден остаточно неможливий. Єдиним варіантом залишається відтягнути ці два затоплених російських катери. Однак для таких дій у нас не вистачить потужності», – прокоментував ситуацію український матрос.
 
Також Олександр Гутник розповів і про ситуацію, яка склалася навколо українського корабля «Костянтин Ольшанський». Нагадаємо, що екіпаж українського судна донині не здався росіянам і продовжує перебувати в Донузлаві. На думку Гутника, теоретично даний корабель зміг би допомогти іншим українським суднам, проте ніяких дій з боку «Ольшанського» не робиться. Більш того, за словами матроса, деякі офіцери на «Костянтині Ольшанському» готові здатися.
 
«На цьому кораблі була зроблена диверсія своїми ж моряками. Наскільки мені відомо, вони залили солярку в цистерни, в яких зберігали прісну воду. Таким чином, воду отруїли і тепер її не можна використовувати для приготування їжі. Такими діями моряки на «Ольшанському» просто скоротили собі термін. Як мені здається, вони збираються здаватися. Або ж вони в очікуванні нападу. Але також мені відомо і те, що на цьому кораблі багато людей, які готові стояти до кінця», – сказав Гутник.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 

Українські моряки намагалися відбуксирувати затоплене судно в Донузлаві (відео):

Читайте також: