fbpx
Політика

Україна відкликає свого посла в Білорусії

Міністерство закордонних справ України сьогодні, 24 березня, заявило про відкликання з Білорусі українського посла Михайла Єжеля. Як повідомили у відомстві, в Україні з послом повинні провести консультації, щодо недавньої заяви Олександра Лукашенка. Нагадаємо, що вчора, 23 березня, білоруський президент назвав законним приєднання Кримського півострова до Російської Федерації. Також Лукашенко акцентував увагу на тому, що до втрати Криму призвела «велика кількість помилок, допущених українською владою».
 
«МЗС України відкликає посла України в Республіці Білорусі для проведення консультацій. Також відомство направило білоруській стороні відповідну ноту, де наголошує на неприпустимості висловлювань президента Білорусії. Така заява йде в розріз із загальновизнаними нормами міжнародного права, а також з позицією більшості країн світу, які категорично засуджують дії Росії щодо анексії Криму», – прокоментував ситуацію представник українського зовнішньополітичного відомства Євген Перебийніс на брифінгу в понеділок.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 

Лукашенко звинуватив українську владу у втраті Криму (відео):

 

Читайте також: