fbpx
Окупація Криму

Геннадій Москаль звернувся в ФМС РФ через заборону на в’їзд до Криму

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль звернувся до керівника Федеральної міграційної служби Російської Федерації Костянтина Ромодановського з проханням розібратися з незаконним рішенням кримської влади, яка заборонила йому в’їзд на територію Криму.

У своєму листі Геннадій Москаль звернув увагу на те, що не має рухомого або нерухомого майна в Криму, але питання заборони на в’їзд є для нього принциповим, тому що в різні періоди часу він працював у Криму – два рази заступником міністра внутрішніх справ України – начальником Головного управління МВС в АР Крим, а також постійним представником президента України в АР Крим.

Як зазначив Геннадій Москаль, згідно з Федеральним Законом «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в’їзду в Російську Федерацію», Федеральному Закону «Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації», він не порушив жодного з їх пунктів.

За словами політика, своїм рішенням керівництво Криму явно перевищило свої повноваження.

«Прийняття санкцій безпосередньо щодо мене викликало в українських засобах масової інформації неоднозначну реакцію – «Москалі заборонили Москалю в’їжджати в Крим». Згідно тлумачного словника Даля: "москаль – южн. москвич, росіянин; солдат, військовослужбовець"», – йдеться у зверненні Геннадія Москаля.

Він також звернув увагу глави ФМС на те, що йому заборонили в’їзд до Криму як «бендерівцю».

«В Україні існує слово «бандерівець», яке є похідним від прізвища українського громадсько – політичного діяча Степана Бандери, вбитого спецслужбами СРСР в 1959 році в Мюнхені. З родичів Степана Бандери, яких можна було б називати «бандерівцями», мені відомий тільки один – його онук, тезка Степан Бандера. Який проживає в Канаді, і працює головним редактором одного з канадських ЗМІ. Інших родичів Степана Бандери я особисто не знаю. Бендерівці – це жителі міста Бендери, який знаходиться на території невизнаної Україною Придністровської Молдавської Республіки – я особисто ні до перших, ні до других не маю ніякого відношення. Якщо виходити з цієї абсурдної постанови, то тільки жителям м. Бендери заборонено в’їзд на територію Криму», – написав Геннадій Москаль.

Наостанок він додав, що розраховує на позитивний розгляд свого листа, зазначивши, що якщо питання не буде вирішено, то він зберігає за собою право звернутися до Європейського суду з прав людини.

Читайте також: