fbpx
Політика

Професора МДІМВ звільнили за підтримку України

Професора Андрія Зубова звільнили з МДІМВ за підтримку України. Зокрема, пояснили у виші, думка Андрія Зубова «йде врозріз» з зовнішньою політикою Російської Федерації. Про це стало відомо з повідомлення управління МДІМВ по роботі з персоналом.

«Адміністрація МДІМВ прийняла рішення про розірвання трудового договору з професором Зубовим Андрієм з 24 березня 2014 року і його звільнення з інституту», – наголошується в повідомленні МДІМВ.

В адміністрації МДІМВ зізналися в тому, що справжньою причиною для звільнення професора стали заяви Андрія Зубова. Зокрема, раніше Андрій Зубов розкритикував російську політику щодо захопленого Криму і України.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Керівництво МДІМВ повідомило, що неодноразово робило Андрію Зубову «попередження» про неприпустимість таких заяв. Після активізації публічних виступів Зубова, в яких йшлося про події в Україні та АР Крим, керівництво МДІМВ вжив більш «суворі» заходи.

«5 березня 2014 року Андрію Зубову було вручено офіційне повідомлення про неприпустимість таких висловлювань і невідповідність таких висловлювань статусу професора МДІМВ», – підкреслили в інституті.

Керівництво МДІМВ вважає, що численні висловлювання Андрія Зубова про події в Україні, зовнішню політику РФ «викликають подив і обурення в університетському середовищі». У МДІМВ стверджують, що такі заяви Зубова «йдуть врозріз з нинішнім зовнішньополітичним курсом Російської Федерації». У своїх заявах Зубов піддавав «безвідповідальній і безоглядній критиці» дії Кремля.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

В інституті впевнені, що такі заяви професора завдають серйозної шкоди виховному та навчально-освітньому процесу.

«Залишаючи на совісті Андрія Зубова образливі і недоречні історичні аналогії і характеристики, в керівництві МДІМВ визнали неможливим продовження роботи з професором в інституті і вирішили розірвати трудовий договір з ним», – підсумували в МДІМВ.

Читайте також: