fbpx
Політика

«Ідеї розділити країну на чотирьох – від “хворої уяви”», – МЗС України

Ідеї ​​з поділом території України між декількома сусідніми країнами можуть виникати «лише в хворій уяві». Таку думку висловив Євген Перебийніс, керівник департаменту інформаційної політики МЗС України. Слова дипломата передає  «Інтерфакс- Україна».

Зокрема, Євген Перебийніс під час брифінгу прокоментував слова заступника спікера Держдуми Росії, лідера ЛДПР Володимира Жириновського. Російський політик запропонував Польщі, Угорщині та Румунії підтримати проведення референдумів про приєднання ряду українських регіонів до країн.

«Я сьогодні прочитав реакцію радника президента Польщі на такі слова і можу тільки повторити ці слова: такі ідеї можуть виникнути тільки в якійсь хворій уяві», – заявив Євген Перебийніс.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Представник МЗС України вважає, що такі «хворі ідеї» не варто коментувати.

«Я думаю, в цьому випадку потрібно не в МЗС звертатися», – додав український дипломат.

Нагадаємо, що раніше представники Ліберально-демократичної партії Росії повідомили, що направили відповідні звернення до урядів Польщі, Угорщини та Румунії. Зокрема, представники ЛДПР запропонували трьом країнам провести референдуми щодо статусу прилеглих регіонів України.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Питання лише одне: можливість повернення Чернівецької області до складу Румунії, Закарпатської області – до складу Угорщини, а також п’яти областей України – Волинської, Тернопільської, Львівської, Рівненської та Івано-Франківської – до складу Польщі», – сказано у зверненні ЛДПР.

Варто відзначити, що у Варшаві розкритикували пропозицію Жириновського розділити Україну. У Польщі вважають, що така пропозиція ЛДПР обурлива. На думку радника президента Польщі, лист Жириновського «слід було б направити на перевірку до психіатра».

Читайте також: