fbpx
Політика

Проект резолюції ГА ООН щодо України поширений серед 193 країн

193 країни ООН отримали проект резолюції ГА щодо ситуації в Україні.

   Проект резолюції Генасамблеї ООН щодо ситуації в Україні поширений серед представників 193 країн, що входять у всесвітню організацію. Він буде винесений на обговорення пленарного засідання 27 березня. Про це повідомила офіційний представник ГА ООН Афаф Конджа, передає УНН з посиланням на РІА Новини.

 "Проект існує, він буде обговорюватися під час пленарного засідання Генасамблеї в четвер ", – повідомила вона.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Згідно з проектом резолюції, Генасамблеї запропоновано не визнавати результати референдуму в Криму 16 березня і вважати, що він не може "служити основою для яких би то не було змін статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя".

 Автори проекту хочуть закликати "уникати дій або правочинів, які можуть бути інтерпретовані як визнання якої-небудь зміни статусу".

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Раніше Росія блокувала прийняття резолюції Ради Безпеки ООН проти референдуму в Криму, результатом якого стало відділення Криму від України, скориставшись правом вето.

 Ініціатори резолюції тоді заявили про намір винести українське питання на обговорення ГА ООН.

 Резолюції Генасамблеї, на відміну від резолюцій СБ ООН, мають рекомендаційний, а не зобов’язуючий до виконання характер.

 Джерело: УНН

Читайте також: