fbpx
Політика

G7 підтримує роботу МВФ з Україною і закликала сторони досягти якнайшвидшого завершення переговорів

Країни G7 єдині в намірі забезпечити сильну фінансову підтримку України – декларація.

   Країни G7 ухвалили декларацію, в якій серед іншого йдеться про те, вони єдині у намірі забезпечити сильну фінансову підтримку України, а провідну роль у цій підтримці відіграватимуть відносини України з МВФ, передає УНН.

 "Міжнародний валютний фонд відіграє центральну роль провідних міжнародних зусиль на підтримку української реформи, зменшуючи економічну вразливість України", – йдеться у декларації по закінченню зустрічі лідерів Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів, президента Ради ЄС і президента Єврокомісії.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Лідери рішуче підтримують роботу МВФ з українською владою і закликали сторони досягти швидкого завершення переговорів.

 "Підтримка МВФ буде мати вирішальне значення в розкритті додаткової допомоги Світового банку, інших міжнародних фінансових організації, ЄС … Ми як і раніше єдині у своїй прихильності забезпечити сильну фінансову підтримку України, для координації нашої технічної допомоги, а також надання допомоги в інших областях, в тому числі заходів з підвищення (обороту – ред.) торгівлі та зміцнення енергетичної безпеки", – йдеться у резолюції.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Джерело: УНН

Читайте також: