fbpx
Політика

Міністр юстиції України: РФ не має права денонсувати Харківські угоди

У Російській Федерації немає відповідних правових підстав, які могли б дозволити в односторонньому порядку денонсувати гучні «Харківські угоди». Про це під час брифінгу в Києві повідомив Павло Петренко, міністр юстиції України.

«Заява Дмитра Медведєва про односторонню денонсацію "Харківських угод" – це фактично є політичною спекуляцією», – заявив Павло Петренко.

За словами глави Мін’юсту, всі заяви глави уряду Російської Федерації щодо «газові питання» є некоректними в політичному і в правовому плані. Раніше Медведєв сказав, що Кремль розриває в односторонньому порядку «Харківські угоди». Крім того, глава уряду РФ повідомив, що в Кремлі постараються компенсувати 11 мільярдів доларів неустойки.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Петренко пояснив, що зараз «Російська Федерація є стороною, яка порушила угоду про перебування Чорноморського флоту в Україні». Глава Мін’юсту зазначив, що у російської сторони немає жодних підстав для того, щоб вимагати від України компенсацію.

«Більше того, ми будемо використовувати угоду про перебування Чорноморського флоту на території України як докази порушення територіальної цілісності України російською стороною», – попередив міністр.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Після цього глава Мін’юсту України сказав, що не отримував жодних правових повідомлень від Російської Федерації.

«Я переконаний в тому, що у Російської Федерації немає правових підстав вимагати компенсацій за денонсацію угод», – додав Петренко.

Раніше прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сказав, що скандально відомі «Харківські угоди» підлягають денонсації. На думку глави уряду, через такі угоди Кремль упускає прибуток в 11 мільярдів доларів.

Читайте також: