fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Дії військ РФ схожі на піратські захоплення, – МЗС України

У міністерстві закордонних справ України дії військовослужбовців Російської Федерації щодо українських кораблів назвали «піратським захопленням». З такою заявою сьогодні, 24 березня, виступив директор департаменту інформаційної політики зовнішньополітичного відомства країни Євген Перебийніс. Про це повідомляє РБК-Україна.
 
«Російські військові та спеціальні служби застосовують агресивні дії. Вони захоплюють військові частини Збройних сил України, які розташовані на Кримському півострові. Останнім часом ми можемо спостерігати за тим, як озброєні люди, серед яких і російські військовослужбовці, захоплюють кораблі ВМС України, які перебувають на території Автономної республіки Крим», – прокоментував ситуацію Євген Перебийніс у ході брифінгу в понеділок.
 
Представник українського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що такі дії з боку Російської Федерації схожі на «піратські захоплення».
 
«Чи може світова спільнота дозволити собі, щоб у центрі Європи в XXI столітті так вільно орудували терористи і пірати? Це саме те питання, на яке повинен відповісти сьогодні весь цивілізований світ», – підсумував Перебийніс.

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

 

Штурм українського корабля "Черкаси" (відео):

Читайте також: