fbpx
Економіка

Гривня може знецінитися до 12 гривень за долар

Гривня подешевшає до 12 гривень за 1 долар – Е. Найман.

 Поки переговори між Україною і МВФ не закінчаться, гривня може продовжити "падіння" – до 12 гривень за 1 долар. Про це в коментарі УНН сказав фінансовий експерт Ерік Найман.

Нагадаємо, 24 березня на міжбанківському валютному ринку України торги по долару США відкрилися триваючим зростанням котирувань до 10,7000/11,2000.

"Це сталося тому, що вкладники пішли в банки знімати свої депозити. Нацбанк допоміг банкам, надавши гривню, яка частково опинилася на руках у імпортерів. Ціни на бензин виросли, хоча попит на нього – ні. Багато хто також на всякий випадок купили долари, курс і виріс", – зазначив експерт.

Він прогнозує, що гривня продовжить дешевшати доти, доки Україна не отримає кредит від МВФ, переговори з яким тривають. "Все залежить від того, як швидко Україні вдасться домовитися з МВФ. Якщо швидко – то гривня повернеться до 10 гривень за 1 долар, якщо повільно – то курс гривні складе 12 гривень", – говорить Найман.

На уточнення про те, коли саме гривня подолає психологічну позначку в 12 гривень за 1 долар, він відповів: "Щодо термінів я не можу поки говорити, адже це краще бачать в Нацбанку. Попит на валюту в Україні зростає, і тому він дозволяє гривні ослабнути".

Джерело: УНН

Читайте також: