fbpx
Політика

Андрій Дещиця та Сергій Лавров розмовляють “тет-а-тет” в Гаазі

Зустріч міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова з в.о. глави Міністерства закордонних справ України Андрієм Дещицею почалася в понеділок, 24 березня 2014 року, в Гаазі «на полях» ядерного саміту з безпеки. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Заступник директора департаменту інформації і друку російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова розмістила фотографію обох міністрів, які сидять за столом в переговорній, зазначивши, що дана зустріч проходить у форматі «тет-а-тет».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Близько години тому, спілкуючись з представниками ЗМІ в Гаазі, Андрій Дещиця пожартував, що «хотів би випити горілки з міністром Лавровим».

Нагадаємо, раніше в понеділок, 24 березня, джерело в делегації РФ повідомило журналістам, що зустріч Дещиці і Лаврова запланована «на полях» саміту з ядерної безпеки в Гаазі на прохання української сторони.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Раніше в ході прес-конференції на саміті в Гаазі в.о. міністра закордонних справ України зазначив, що сподівається зустрітися з Сергієм Лавровим.

«Сподіваюся зустрітися з Лавровим, щоб встановити діалог, обговорити, як ми можемо мирними засобами врегулювати конфлікт, який існує між Росією і Україною», – заявив Дещиця.

Читайте також: