fbpx
Окупація Криму

У Криму звільнили командира військової частини України у Бельбеку Юлія Мамчура

У Криму був звільнений командир військової частини України у Бельбеку Юлій Мамчур. Про це 23 березня 2014 року повідомив каналу «112 Україна» один з офіцерів військової частини у Бельбеку, майор Валерій Пиковець.

«Юрій Мамчур сьогодні вранці вже на волі, він був відпущений з військової в’язниці, куди вчора полковника відвезли військовослужбовці Російської Федерації», – цитує Валерія Піковця журналіст каналу.

Нагадаємо, раніше ABC News, з посиланням на дружину Юлія Мамчура, повідомляло, що командир військової частини ЗС України у Бельбеку був заарештований. Дружина українського офіцера розповіла, що чоловік зателефонував їй і повідомив, що його заарештували і його везуть у військову в’язницю в Севастополі, після чого зв’язок обірвався.

Відзначимо, прес-служба Міністерства оборони України повідомляла, що «кримська самооборона» і російські солдати почали в суботу, 22 березня, штурмувати військову частину Севастопольської бригади тактичної авіації України в Бельбеку за допомогою чотирьох БТР- 80.

Українські військові були змушені здати озброєння в кімнату зберігання зброї та під державний гімн України залишили частину. Під час штурму постраждали журналіст і військовослужбовець України, їх забрали лікарі "швидкої допомоги".

Читайте також: